Fit People
 

Næringsinformation om saflorolie

Opdag alle de næringsmæssige fakta ved denne fantastiske olie, der har så mange fordele for din hukommelse, hud og dit kardiovaskulære helbred. Du vil blive overrasket over, hvordan den kan påvirke din krop på sådan en positiv måde. 

Næringsinformation om saflorolie

Sidste ændring: 13 januar, 2021

Saflorolie er formentlig en af de mest ukendte typer af olie. Hvis du stadig ikke inkluderer denne i din kost, vil vi fortælle dig alt, du har brug for at vide.

Bliv ved med at læse for at finde ud af, hvor denne vegetabilske olie kommer fra, hvad fordelene er samt nogle næringsmæssige fakta. Som du snart vil være i stand til at verificere, er det en meget gavnlig olie. Tøv ikke med at inkludere den i din kost.

Hvor kommer saflorolie fra?

Saflorolie stammer fra en plante med samme navn. Denne plante tilhører tidsel-familien, og den bliver omkring 50 centimeter høj. Den har torne med gule blomster på spidserne, og disse blomster indeholder frøene.

Originalt blev saflor dyrket i Indien, men produktionen af denne plante har spredt sig til hele verden. Grunden til dette er, at saflor kan tilpasse sig til enhver type jord og klima. Faktisk kan denne plante endda modstå intens tørke og frost. 

Efter at have bearbejdet frøene ender man med saflorolie. I de følgende sektioner vil vi tale om den næringsmæssige værdi og fordelene ved denne dyrebare, vegetabilske olie.

Næringsinformation om saflorolie

Som med alle typer af olie består saflorolie primært af essentielle fedtsyrerDen type fedtstoffer, olien indeholder, er:

  • 80 procent monoumættede fedtsyrer
  • 14 procent polyumættede fedtsyrer
  • 6 procent mættede fedtsyrer

kvinde der hælder olie på salat

Saflorolie indeholder også små mængder vitamin K og EI henhold til kalorieindholdet indeholder 100 gram af produktetet 884 kalorier. Denne mængde minder meget om antallet af kalorier i olivenolie eller solsikkeolie.

Selvom det er et meget højt tal på grund af den enorme mængde fedt, olien indeholder, skal du have i tankerne, at du kun bruger meget små mængder saflorolie ad gangen.

Fordele ved saflorolie

Denne olie har adskillige fordele, hvilket gør den til en anbefalelsesværdig fødevare for hele befolkningen. Vi vil tale om de mest fremtrædende fordele i de følgende sektioner. Den positive effekt, som denne olie har på din krop, vil med sikkerhed overraske dig.

  • Naturlig kilde til essentielle fedtsyrer. Som vi har nævnt i afsnittet med næringsinformation, indeholder saflorolie essentielle fedtsyrer. Denne type fedtstoffer kan hjælpe dig med at opretholde dit hjertes sundhed i en optimal tilstand og bevare din hukommelse.
  • Denne olie er effektiv til at behandle tør hud. Hvis du har en tendens til tør hud, så kan denne olie være meget gavnlig. Da den indeholder vitamin E, nærer denne olie din hud og gør den mere fleksibel. Hvis du påfører denne olie en gang om ugen, vil det være nok til at bemærke fordelene.
  • Bekæmper inflammation. Saflorolie indeholder antiinflammatoriske egenskaber, så den er meget gavnlig, hvis du lider af denne type dårligdom.
  • Regulerer koncentrationen af kolesterol. Denne olie kan hjælpe med at reducere koncentrationen af det dårlige kolesterol og øge mængden af det gode kolesterol på samme tid. Det er en meget interessant egenskab, særligt for de folk, der har en tendens til at have uhensigtsmæssige niveauer af dette fedtstof.
  • Forbedrer kapillærernes sundhed. Dette produkt gør dit hår skinnende og hjælper det med at vokse sig stærkere. Af den årsag er det en fremragende olie for folk, der har skadet og tørt hår.

kvinde der plejer sin hud

Forskellige måder at bruge denne olie på

Nu når du kender til alle fordelene ved saflorolie, er vi sikre på, du ikke kan vente med at inkludere det i din kost. Du skal huske, at du muligvis finder nogle måder at bruge det på mere effektive end andre. Det hele afhænger af den effekt, du ønsker at opnå.

Den mest almindelige måde at bruge det på er i madlavningenSom med alle andre olier bør du kun bruge små mængder. Det er den eneste måde, hvorpå du kan få gavn af dens egenskaber uden den negative effekt fra det høje fedtindhold.

Du kan bruge saflorolie på andre måder, såsom i geler, shampoo og bodylotion. Du kan også købe det i helseforretninger som et fødevaresupplement.

I det sidste tilfælde anbefaler vi, at du spørger en specialist til råds først. Det er den eneste måde, hvorpå du vil kunne indtage den rigtige mængde af denne olie og få gavn af dens egenskaber.

5 vaner til at blive en gladere person

5 vaner til at blive en gladere person

Vi er alle interesserede i at være og blive gladere. Glæde kan virke svært at opnå, men hvordan kan man blive en gladere person?



  • Ziegler, E. E., & Filer, L. J. (1998). Conocimientos actuales sobre nutricion. Revista Española de Salud Pública. https://doi.org/10.1590/S1135-57271998000400011
  • Ronayne, P. (2014). Importancia de los ácidos grasos poliinsaturados en la alimentación del lactante. Arch. Argent. Pediatr. https://doi.org/10.1080/003655902320783863
  • Salaberría, Florencia & Carrín, María & Constenla, Diana. (2012). Caracterización química de semillas de cártamo y su aceite.