Denne unge tennisspiller har revolutioneret de kvindelige tennisturneringer de sidste par år. Selv til det punkt, hvor hun har konkurreret om førstepladsrangeringen med Serena Williams. Garbiñe Muguruza er en af de eneste tennisspillere, der har nået dette niveau.

Sidste ændring: 17 juli, 2023

Garbiñe Muguruza Blanco er en spansk-venezuelsk tennisspiller. Hun blev født i 1993 i Caracas, Venezuela. På grund af hendes dobbelte nationalitet, var hun nødt til at vælge, hvilket land hun ville repræsentere, og hun valgte Spanien i WTA. Hun er også en del af det spanske hold i EFT Fed Cup.

Hendes karriereudvikling

Hendes professionelle karriere begyndte i 2012, hvor hun spillede for første gang i WTA-turneringen. I denne konkurrence, formåede hun at overgå den anden bedst rangerede tennisspiller på det tidspunkt, Vera Zvonareva. Selvom hun præsterede ekstraordinært godt, tabte hun i semifinalerne mod Agnieszka Radwanska.

I løbet af dette år, nåede Garbiñe Muguruza finalen i ITF Bucarest-turneringen, hvor hun tabte mod Maria Teresa Torró Flor. Hun vandt endelig førstepladsen i IFT-turneringen i USA mod Grace Min.

Muguruza på banen

Dernæst, startede hun sæsonen år 2013 med at vinde førstepladsen i WTA doubles, i Hobart-turneringen. sammen med hendes partner, Tita Torró. Dog, led hun under en mindre ankelskade om sommeren, der stoppede hendes sæson. Derfor, var hun ude af turneringerne resten af året.

Dog, vendte hun tilbage i år 2014, hvor hun vandt førstepladsen i WTA i den individuelle, kvindelige kategori. Dette var igen i Hobart-turneringen. Ydermere, slog hun Serena Williams i Roland Garros-turneringen, den dobbelte titelvinder.

Ydermere, konkurrerede hun i den spanske delegering i de Olympiske Lege i 2016 i Rio de Janeiro. Desuden, var dette sæsonen, hvor hun, i sandhed, blev en fremragende tennisspiller i verdens øjne.

I 2015, formåede hun at vinde Beijing-turneringen på en hård overflade. Hun nåede også til to finaler dette år:

• Wuhan, også på en hård overflade.
  • Wimbledon, hvor hun tabte mod Serena Williams.

Dernæst, i år 2016, vandt hun sit første Grand Slam ved at slå Serena Williams ved Roland Garros. Slutteligt, har hendes bedste år, indtil nu, været sæsonen år 2017, hvor hun vandt over Venus Williams. Derved, vandt hun sit andet Grand Slam ved Wimbledon græsbane-turnering. Ydermere, slog hun Simona Halep i finalen i Cincinnati-turneringen.

Det er sådan, Garbiñe Muguruza spiller

Garbiñe Muguruza påstår selv, at hendes værste præstationer i konkurrencer er i Wimbledon. Dette skyldes, at det er en hurtig græsbane, der gør det ret svært, ifølge hende. Hun har ikke meget erfaring med at spille på denne baneoverflade, og det gør det mere udfordrende for hendes spillestil.

På trods af dette, har Garbiñe Muguruz altid ønsket at vinde denne turnering, og hun har arbejdet hårdt for at nå dertil. Endelig, i år 2017, formåede hun at nå til finalen og vinde turneringen.

“Wimbledon er den mest prestigefyldte turnering, og det er vigtigt at vinde den.”

-Garbiñe Muguruza-

sejrsråb på banen

Hun har engang indrømmet, at hun godt kan lide at gå ind i sit eget sind og tale til sig selv. Hun siger, at det er en individuel og yderst psykisk sport, og derfor har hun brug for sin egen støtte. Før hver kamp, kan hun godt lide at bruge tid med sin familie, tale med dem og snakke om, hvordan hun har det.

Garbiñe har en af de bedste serve i denne profession, selvom hun er nødt til at arbejde på at gøre dem mere regelmæssige. Hendes største styrke er hende serv, baghåndskryds og hendes højre forhånd.

På den anden side, er hendes mest sårbare punkt hendes problem med at kontrollere hendes højre slag, på grund af hendes greb. Hun har også nogle problemer med at variere sit spil og med hendes mentale styrke. Derfor, gør det hende, på en måde, ustabil under kampe.

Hun er 1,82 meter høj. Det hjælper hende med en fremragende serv, men det gør det også svært at udføre visse bevægelser på banen. Dog, har hun vist konsistent forbedring i løbet af hendes karriere. Derfor, har det ført hende til førstepladsen på verdensranglisterne.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.